Friday, November 20, 2009

The missions...


Suke tgk murid2 yg ceria ni..^^

Pemain bola jaring amatur..^^

Saje je, wat aksi comel, hehe... comel ke?

Guru-guru cemerlang ni, hehe..

MyEm0.Com

Kali ni Siti tunjukkan beberapa aksi warga sekolah tempat Siti bekerja. Dah dua tahun Siti kat sini, rase mcm baru semalam Siti ditemuduga, hihi... Honestly, mule2 masuk dulu rase x best je.. yela, pengalaman xde.. kwn2 pun xde... tp skrg, bile cuti skolah je Siti rase rindu pulak nak ke sekolah, rindu kat anak2 murid.. Agaknye mase Siti sekolah dulu, cikgu2 rindu x kat Siti?

Dulu Siti penah juga mengajar kt sekolah menengag sebagai guru ganti utk kelas tingkatan 4, 5 dan 6. Kalau nak dibandingkan suasananya, Siti lebih seronok kt sekolah rendah. Kenape? Sebabnye, murid-murid sekolah rendah comel sangat2... walaupun nakal, manje.. Tp itula yang buat guru2 kt sini rase rindu kt dorg.. huhu...
Yela, kanak-kanak ni hati dorg suci, bersih.. Kate2 yang keluar dr mulut dorg sumenye tulus dari hati...

Hari ini, murid-murid kt sekolah Siti sume dh cuti, baru sehari tapi dah rase rindu dgn gelagat dorg... Harap2 murid-murid Siti pun rindu kt Siti jgk, hehe...
MyEm0.Com

Tuesday, November 17, 2009

Makan angin


Jom! Siti nak ajak naik kereta api ni ^^



Sabar menanti kereta api ^^



Ehhhh... nantiiii!! Siti x sempat naik lg!!



Uih.. penat Siti kejar, tp xnk berenti pun..huhu.. dudukla dulu, tgu ketapi lain plak ^^


MyEm0.Com
Paloh railway station


Pernah dengar tempat name Paloh kt Johor? Walau tak penah sampai pun, tp mesti sume penah dengar. Tambahan pulak name Paloh ni penah jd satu nama filem yang berciri
kan sejarah zaman perang. Hm, Siti pun baru berapa kali je jejak kaki kt sini.
Pada Siti, Paloh ni tempat yang nampak klasik sgt. masih penuh dgn ciri2 kampung. Yang pasti, Paloh ni dikelilingi oleh estate @ ladang2 kelapa sawit. Rasenye sepanjang jalan ke sini memang sentiasa dipenuhi dengan pemandangan pokok sawit.
Setakat yang Siti tahu, ade tiga laluan yang boleh digunakan untuk kesini. Pertamanya dari jalan Yong Peng, kalau ikut lebuhraya Utara-Selatan, boleh keluar kt susur Yong Peng (U) dan b'gerak kearah Segamat. Boleh juga kalau nak gunakan jalan dari Kluang, ade dua laluan kt sini. Tp yang paling senang dan selamat, dari arah jalan Niyor, Kluang. Lagipun Siti lebih dekat dgn Kluang.
Bile ade kesempatan singgah kt Paloh, Siti terus ambik peluang b'gambar kt stesen ketapi ni, hehe... mesti pelik je orang2 yang ade kat situ, ntah makhluk dr planet mane pulakla yang dok b'gambo kt sini... Sebenarnye kt tempat asal Siti xde stesen ketapi ni.. paling dekat pun kt Renggam. Kan seronok bile sekali sekala pegi jalan2 kt tempat mcm ni, rase mcm org dulu-dulu. T'bayang pulak betapa pentingnya ketapi pada mase tu... stesen sentiasa penuh, tiket pun sampai x cukup. Masyarakat sekarang dah makin bertuahkan? Kita dh ade mcm2 pilihan pengangkutan, sama ada yang awam atau persendirian. Apepun, Siti sendiri dh ade pengalaman dua kali naik ketapi ni. Mule2 dulu dr Kluang ke Gua Musang, kali kedua pulak dr Alor Star ke Kluang. Pengalaman yang sangat istimewa, hehe...
Harap-harapnye, Siti akan dapat peluang lagi melancong dengan ketapi. Dan mungkin, KTM boleh buat pakej istimewa, lebih-lebih lagi cuti sekolah ni kan.. nanti bolehla Siti ajak kawan2 sume, kite travel same2 ea, hehe...

Friday, November 13, 2009

Segala Yang Indah Ada di BUTIK eDast


MyEm0.Com Peace..

Apa yang indah kt BUTIK eDast? Hm.. mule Siti pun tak yakin nak buka blog ni, yela, Siti ingat blog ni sama mcm blog2 lain, yang biase2 je tu... Tapi first skali yg Siti tertarik kt blog ni adalah layout die, nampak gempak gitu, hihihi... then bile dh survey yang lain2, ha.... mate ni mule terlekat kt page 'selendang'.

Kenape selendang? Sbb Siti ni peminat selendang, shawl, dan semua yng sewaktu dgnnya, hehe... (Dalam gambar kt atas contoh Siti tgh b'gaya dgn salah satu koleksi shawl yang Siti ade.) Buat wanita2 yang tak pernah pakai selendang atau shawl ni pun janganla bimbang, sbb kt blog butik edast pun ade ditunjukkan cara2 nak menggayakan selendang. Simple n Trendy. Rasenye itula perkataan yng sesuai.

Tak lama lg nak raye haji, so jomla kite same2 b'gaya dgn shawl yng cantik menawan dr butik ni ye..!Yang berminat, klik je kt banner Butik eDast kt sebelah tu. Pasti tak mengecewakan, hehe...

Friday, November 6, 2009

My interest




Kebanyakkan kwn2 n sape2 yg rapat dgn aku dh tahu sgt yg aku ni mmg suke b'gambar. Pantang ade tudung baru, baju baru atau bile ade kamera kt tgn, mesti akan b'gambar. Skrg ni minat aku ni dh makin menjadi-jadi sebab aku dah ade kamera sendiri. Seronok sgt! Tapi aku bukanla jenis yg pandai b'gaya..huhu...dan tak la pandai sgt ambik gambar. Belum dpt teknik yg betul lgla... ni antara gambar aku yg aku ambik sendiri:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...