Thursday, June 2, 2011

Produk murah pun OKla...

Cuba perhati betul-betul, muka Siti glowing tak? ade kan? kan? Heeeee...

Hari ni saje nak share tentang produk ape yang Siti guna sebagai rutin harian. Honestly, Siti guna skin care produk yang biase-biase je... Biase-biase bagi Siti maknanya yang sangat mudah nak dapat kat mane-mane kedai runcit, supermarket atau mane-mane jela.. even kat stesen minyak pun ade jual! Hahaha... So, takdelah susah-susah nak cari kalau tiba-tiba habis kan....

Jom tengok satu persatu....

Siti gunakan pencuci muka Biore ni sejak umur 14tahun lagi... Tp masa tu bukan jenis yang nilah, tak ingat ape namanya tp yg pasti produk Biore jugak. So, bayangkanlah... dah 17 tahun Siti setia dgn Biore.. Yang ni ia memang khas untuk kulit jenis kombinasi. Paling best sbb ia mencerahkan kulit yang kusam dan ade butiran halus yang dapat menanggalkan sel-sel kulit mati... Kesannya, kulit jadi lebih cerah dan berseri... ^^

Second step, Siti segarkan kulit muka dengan penyegar Safi Balqis pulak... Yang ni Siti dah guna sejak zaman belajar kat U lagi.. dah lama jugakkan? Penah jugak try toner lain.. tp tetap yang ni jugak best. Lagipun ia MURAH..... heheeee...

Sebelum keluar rumah, Siti akan pastikan Siti sapu pelembab Olay ni dulu. Siti dah guna produk Olay sejak Form 5 dan setakat ni memang sangat serasi. Selain mencerah, ia jugak ada SPF. Dalam keadaan dunia sekarang ni janganlah biarkan kulit muka terdedah kat luar tanpa SPF ye... SPF penting utk lindungi kulit kita daripada sinar UV yang boleh merosakkan kulit.

Krim muka Safi ni Siti sapu kat muka sebagai pelembab atau asas bedak kalau nak keluar rumah waktu malam. Sebab, ia takde SPF. Kadang-kadang tu, kalau ade jerawat-jerawat nakal yang mincul, Siti akan sapu  krim ni kat atas jerawat sebelum tido. Biarlah muka bertompok-tompok waktu tido, bukan ade sesapa nampak pun.. heheeee...

Untuk bibir, Siti selalu sapu dengan lipbalm ni. Keluaran 'Forever Living Products'... kakak ipar yang bagi. Actually dia bagi kat mak, tapi disebabkan mak tak biasa pakai, so Siti rembatla... heheee... Tp dah mintak izin k.... Bagus sangat lipbalm ni sebab ia ada minyak jojoba dan aloe vera. Kesan yang Siti nampak sejak pakai lipbalm ni, bibir jadi pinkish walaupun tak pakai lipstik. Then, kedutan kat bibir pun dah berkurangan.. so, memang suka sangatla.. heheee...

See.. Siti guna produk murah-murah je... teringin jugak nak guna yang hebat-hebat tu kan... tapi bila tengok harga.. hmmmm.... mampu tengok jela..... Siti lebih suka guna produk yang sesuai dengan kemampuan Siti. Yang penting, hasilnya pun sangat memuaskan. 

Tapi, bab penjagaan dalaman memang Siti utamakan. Sebab, dari dalamanlah akan terpancar keserian di luar, betul tak? Untuk itu, Siti amalkan je pengambilan produk Virgin Coconut Oil (VCO) Catalyst. 

Iklan lagi.... ^^
heheheheee.... jangan marah haaa.....~

*Benda baik, tak elok simpan sorang-sorang... sharing is caring.. kan?



2 comments:

Fyqa said...

VCO tu klo ada jual kat farmasi kan bgus..

"(-_-)

Siti Noraisyah said...

VCO ni senang gak, sebab beli online je.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...