Wednesday, December 1, 2010

Segmen: Aku blogger..! So what??


Tengok tajuk entry, ganas semacam je.. takut jugak Siti nak join mulanya.... heeee...
Siti bukan marah kt sape2 tau, Siti juz nak join segmen khas ben ashaari ni je.. peace..^^

Kalau nak join, leh klik kt link atas tu..


Sesi kenalkan diri:
Nama: Siti Noraisyah
Umur: 27thn
Tempat tinggal: Simpang Renggam, Johor
Pekerjaan: Guru (sekolah rendah swasta)
Pendidikan: Ijazah Sarjana Muda Ekonomi (UUM)

Nak kene jawab soalan-soalan ni pula..^^
1.  Apa pendapat anda mengenai dunia blog?
 
Pada pendapat Siti, dunia blog ni mmg bagus untuk menambah ilmu pengetahuan dan kenalan. Sbb Siti pun selalu jadikan blog2 lain sebagai rujukan contohnya utk rujukan resepi, petua, tips dan tutorial. Jimat masa dan tenaga.. ^^

Kadang2, nak cari bahan utk mengajar pun Siti rujuk kt blog2 lain yg ade maklumat yang Siti nak. Yang penting, Siti tak salag gunakan dunia blog utk tujuan yg tak baik seperti mengutuk dan menghentam blog lain.. tak baik mcm tu kan?
 2.  Sepanjang anda menjadi blogger, apakah perkara positif dan negatif yang anda alami?
Positif - Siti semakin peka dengan isu-isu semasa sama ada ekonomi, politik di dalam dan luar negara. Siti juga semakin berani berfesyen (yg sesuai dgn imej muslimah..^^) dan tahu perkembangan fesyen muslimah yang terkini. Sebelum join dunia blog, Siti mmg 'zero' tentang blog atau ape2 je tentang IT ni. Tapi skrg, Siti pula yg ajar kawan2, walaupun takdelah mahir sgt.. ^^
 Negatif - Semakin kerap tidur lewat, keje pun banyak tertangguh sbb asyik sgt dgn blogging.. (jgn tiru perangai yg ni ye.. ^^)
3.  Apakah blog ini hanya untuk mencari nama/glemer? 
Tak juga.. sbb tujuan utama Siti cuma nak share sesuatu dgn blogger2 lain.. ade ilmu yg baik, kita kongsikanlah same2 kan? Lagipun Siti xde ape2 yg nak diglemerkan.. entry pun biase2 je.. tp kalau ade yg anggap blog Siti ni glemer, xtaula ye.. ^^
4. Banggakah anda menjadi blogger?
Ya, mmg Siti sangat bangga!! Sebabnya?? Xde sebab yg jelas pun.. juz rasa bangga sendiri je.. hehee...^^
Tapi yang penting, Siti bangga sebab Siti dapat berkongsi pengalaman dan ilmu kpd rakan2 blogger yg lain.. ^^  

25 comments:

rabiatul said...

keep on bl0gging, ya ?? g0od luck. :)

nazirulhazwan~ said...

wau, cikgu lagi:P byk betol mmber2 blogging den cikgu:P

man yusoef said...

simpang renggam??..yeah org johor..hehe..sy asal pt sulong..hepi blogging!!

Hishyamuddin said...

hahaha..betol2..selalu tido lewat sbb duk layan bende ni..hehe

nama.aku.lynn said...

pnah dok sgmat dulu..=)
keep blogging..=)

Kalamhati said...

selamat petang cikgu!..=)

Siti Noraisyah said...

rabiatul: Gud luck utk kamu juga..^^

nazirulhazwan: yela, mmg ramai cikgu yg suke blogging..=)

man: satu negerila kite.. ^^

hisyamudin: mata dh sembab je ni.. lagi2 time cuti skolah, makin sakan tido lewat..

lynn: kamu pun teruskan blogging ya..=))

Siti Noraisyah said...

kalam hati: selamat petang..=)

AdiaLuze said...

Oooo..org Johor gak ker? Meh kita johorian memeriahkan lagi dunia bloggie yg mcm2 ada ni yeeaaaayyy!!! :D

Siti Noraisyah said...

AdiaLuze: Yeahhhh!! Sokong.. ^^

ijatnuar87 said...

cikgu gak ek...ngajo skolah maner?menengah atau rendah?

Siti Noraisyah said...

ijat: mengajar kt skolah rendah agama swasta..^^

ijatnuar87 said...

owh...ngajo subjek aper ek...

Siti Noraisyah said...

tiap2 tahun berubah subjek.. thn ni ajar BM thn6, BI thn 2&3, ibadah & al-Quran thn 1, hafazan, pend.seni..
utk tahun depan, xtau lagi.. sama ada kekal @ berubah..^^

Azza Firza said...

salam blogger, teruskan brblogging yaa, datang dari segmen abg ben, jemput ke blog buruk saya jugak ea (:

ijatnuar87 said...

owh..bagusnyer...xder subjek major minor la kan..ni la first time kenal cikgu skolah swasta,so teruja rasa nk tau camner perasaan skolah swasta nih,hehehe

haniz said...

salam perkenalan from hanizeyecandy
http://haniz-eyecandy.blogspot.com

Cik Ila said...

Salam perkenalan.Cik Ila dh follow.. :)

Siti Noraisyah said...

Azza: ok, nti sy terjah blog azza.. hehe...

ijat: same je kot cabarannya, cume murid skolah swasta takla ramai sgt, so lebih senang nak fokus. Cume, semua keje, cikgu kene buat..

haniz: salam perkenalan, siti dh singgah blog haniz.. cute sgt! mcm nak mkn.. hehe..

Cik Ila: Siti pun dh follow..^^

ijatnuar87 said...

owh..braper org utk satu klas?kje ni dioffer atau diminta ek?

Siti Noraisyah said...

setakat ni paling ramai satu kelas 36 org, tp secara purata ada dlm 30org la 1 kelas.. keje ni siti mohon, juz anta resume, then interview, terus dapat.. ^^

ijatnuar87 said...

owh...ramai gak la gitu deh...silibus pakai silibus KPM gak ek...pastu awk ader degree pendidikan aper ek..

Amirah Yusof said...

hye..dtg jenguk kamoo kt sini..jom memeriahkan dunia blogging!=)

Siti Noraisyah said...

ijat: Siti xde degree pendidikan, juz amik sijil kursus pendidikan je, tu pun pihak sekolah yang hantar. Silibus tetap dari KPM, JPN pun sentiasa buat pemantauan.. ^^

Amirah: TQ.. ^^

ijatnuar87 said...

owh...cam besh jek...xkisah la kan,aslkn niat ikhlas nk ngajor...kongsi ilmu kiter dgn bdk2,hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...