Saturday, May 21, 2011

Bestnyeeee dapat hadiah banyak....

Hari ini, genap seminggu Siti tak update blog.. huhuuuuu.... sedih.. sedihhhh..... sian blog Siti Manis terabai.. bukan niat Siti ye.. tapi kesibukan memaksa Siti untuk lupakan sekejab tentang hal2 blog... 
Sekolah tempat Siti kerja ni, bila dekat2 nak exam je memang sibuk sangat-sangat.. sebab, semua guru kene gubal soklan pekse sendiri... tak macam sekolah kerajaan yang semua dah tersedia... 
Paling mencabar, bila kene menaip soklan dalam jawi... aduhaiiii.. pening! Sampai tak cukup tido dibuatnya... tapi takpelah... semua tu dah berlalu.... sebab tu lah Siti dapat luangkan masa untuk update hari ni..

Semalam (Jumaat 20 Mei), sekolah Siti buat sambutan Hari Guru. Kecil-kecilan je, tapi tetap meriah... menyaksikan persembahan murid dari setiap kelas.. ade yang comel, ade yang memang berbakat, ade yang lucu, ade juga yang buat cikgu-cikgu terharu... 
dan... kalau Hari Guru, memang takkan terlepas daripada menerima hadiah drpd murid-murid... walaupun dorang ni dah dipesan supaya tak payah susah-susahkan diri beli hadiah, tetap dorang nak bagi jugak.. hm.. terima jela.... 
Rasanya, mereka ni yang terlebih excited bila sambut Hari Guru.. haha!

Tiap-tiap tahun, Siti mesti akan dapat hadiah yang lucu dan pelik.. tahun ni, dapat tong beras pulak.. hehe...
Hadiah paling BESAR tahun ni.. TONG BERAS.. ^^
Yang lain-lain tu biaselah.. mug, buku nota, pen, frame, bunga, coklat... dah boleh buka kedai cenderamata dah ni.. ^^
Bertambahlahhh koleksi hadiah dalam almari...



2 comments:

zulkbo said...

salam..
ermmm..bestnya kan?
tahniah..pos la kat saya
satu dua..
:)

azlanmatt said...

jom.. meh nk ajar.. kacau tepung pakai blander jerrr..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...