Sunday, May 8, 2011

Suprise Party untuk cikgu.. ^^

Terharu dan sangat happy!
First time dalam hidup Siti, anak-anak murid anjurkan majlis hari lahir yang sangat istimewa.. ^^
Selama 4 tahun Siti bergelar guru, inilah pengalaman yang pertama. Sebelum ni pun, murid just wish and bagi hadiah je, but this year.. memang lain dari yang lain...

Sehari sebelum tu, dorang dah pesan kat Siti supaya datang ke sekolah pukul 12:10pm. Bila tanye kenape, dorang tak nak bagi jawapan, cuma senyum-senyum je. Sebenarnya, Siti dah jangka jugak, mesti dorang nak buat sesuatu sempena birthday Siti. So, sebab tak nak kecewakan usaha dorang, Siti setujulah untuk datang.

Tapi, sebelum ke sekolah, Siti singgah dulu kat KFC. Beli sikit makanan, manalah tahu kalau budak2 ni tak makan lagi kan. Then, sampai je sekolah, 2 orang mentee Siti dah tunggu dengan kain penutup mata. Adehhh!! Siap kene tutup-tutup mata pulak..... Layankan jelahhhhh......

Disebabkan mata dah tertutup rapat, terpaksalah dorang pimpin tangan Siti ni bawa ke tingkat atas. Ishhhh... suspen jugak... Jangnn dorang ni buat benda yag pelik-pelik sudahhhhh...... Sampai kat kelas, dorang bukak ikatan kain kat mata Siti and..... 

"POM!!!"

Dorang pecahkan belon betul2 kat atas kepala Siti! Uihhhhh..... terperanjatlah jugakkk.... then ramai-ramai jerit:

"Supriseeeeeeeee...!!!!!"

Kat atas meja SIti tengok dah siap terhidang dengan kek, muffin, potato wedges, dadih, air... amboiiii... betul-betul punye party ni....

Yang paling Siti kagum, dorang siap dah ade MC, baca doa, ucapan alu-aluan.. pandai betul dorang ni arrage majlis kan?

Dan satu lagi, siap ade bartender lagi! Hahaha.. kagum.. kagum....

 Adam - sebagai MC.. ^^

 Fateih - bacaan doa selamat.. ^^

 Maisarah - wakil mentee.. ^^

 Seronok dpt potong kek.. hehee...

Kek coklat buatan ibu saudara Maisarah.. sedap!

Siap dapat bunga lagi.. ^^

 Cikgu pun sayang kamu.. ^^

Inilah dia dua orang 'bartender' tu.. Afiq n Zabir.. ^^

Antara hidangan yang ada:



Majlis yang sangat ringkas, tapi amat bermakna... Terima kasih yang tak terhingga kepada kalian, anak-anak murid cikgu... Semoga sentiasa berada dibawah rahmat Allah.. ^^


6 comments:

zacky ~786~ said...

waaaa best yerr

aNaYaNa said...

alahai sweet jer budak2 nii..pandai plak tu arrange majlis..hehe..

hepi belated bday cikgu siti..:)

kAmi dAn mEreKa said...

naseb baik dorang tak main baling2 tepung kak, kalau tak, abes semua putih2, hehe ;)

b a m b a m ' s said...

alahai..sweetnya kak ct!! hehehe..

nak ada anak murid jugak lar!hehehe

Siti Noraisyah said...

Zacky: memang best sgt2.. hehe.. ^^

aNaYaNa: Thanks.. ^^

KnM: beranilah dorg nak baling2 tepung, x pasal2 cikgunye ni ngamuk pulak.. haha!

bambam: haaa... g la apply cikgu cepat, hehee...

zulkbo said...

salam..
selamat hari lahir ke-28
ermmm..senyum lebar tu dapat potong kek..moga hidup anda di berkati Allah selalu..ceria sokmo
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...