Saturday, May 7, 2011

Yeke umo dah 28tahun?? Dah tua rupanya.. apsal tak kawen lagi??

Sila baca tajuk di atas dengan gaya pipi mintak pelempang ye...
Heheheee......

Dah agak dah.. mesti ayat di atas tu lah yang akan Siti dengar.. tapi takpe.. Siti tak kecik ati pun.. sebab ati ni memang dah original kecik.. Kalau mulut tempayan tu bolehla jugak ditutup, kalau mulut orang ni... hm.. lantak dia lah nak cakap ape pun... simpan-simpan dalam ati pun buat rasa sakit je kan... haha!

But, honestly.. bila tgk tahun SIti dilahirkan tu... rasa gerun jugakla.... bukan Siti takut tua, tapi memikirkan selama 28 tahun ape yang SIti dah buat? Ape sumbangan Siti? Ape yang Siti dah capai?? Jawapannya, takde ape-ape pun.... Masih jugak macam ni... apply keje sana sini... duit gaji cukup-cukup untuk tampung hidup selama sebulan... hm.... 

Dalam pada tu, sempat jugak mak membebel...
" Mak dulu umo 16 tahun dah kawen dah.. tapi anaknye ni kawen lambat-lambat pulak... "
Aduhhh makkk.... bukan Siti tak nak kawen... atau sengaja nak kawen lambat-lambat... tapi dah jodohnye belum sampai, nak buat macam mane???
Tapi kata-kata tu Siti simpan dalam hati jela....

Ape pun, jangan fikirkan sangat kata-kata orang.. buat je ape yang kita rasa terbaik untuk diri kita. Sebab akhirnya nanti bukan mereka yang menanggung susah senang kita kan? Orang cuma boleh komen, gosip, beri pandangan dan nasihat... yang akan melalui hidup ni adalah diri kita sendiri jugak akhirnya. So, biarlah Siti enjoy dengan apa yang SIti ada sekarang, dan dalam masa yang sama berusaha bersungguh-sungguh untuk menambah dan meningkatkan apa-apa juga kekurangan dalam diri Siti. 

Ops! Sebelum tu, nak jugak tunjuk Cheese Cake yang ditaja oleh encik Tunang tersayang ni.. heheee....
Errr... why cheese cake??
Sebab... en.Tunang tahu yang Siti sangat suka makan cheese cake...
So, say "cheeseeeeeeee" everyone.... ^^


Tapi yang kelakarnya, nyaris-nyaris Siti tak potong kek semalam, semuanya gara-gara en. Tunang sangat sibuk repair motor customer dia kat JB. Mujurlah ada sahabat yang mengingatkan beliau. So, terpaksalah beliau merempit dari Taman Perling, JB ke Simpang Renggam... Ishh... ishhhh.... Tapi takpe, Siti faham keadaan dia. Yela, dia jadi super busy macam tu pun untuk Siti jugak... bukan senang tau nak kumpul duit hantaran ni.. banyak pengorbanan yang dia dah buat... huhuuu.... terharu jab....

Sambil tu, jomlah makan kek sekali.. ^^




4 comments:

habsahharun said...

selamat hari jadi..
semoga di bawah lindungan Allah selalu :)

zulkbo said...

salam..
usahlah di gusarkan
jodoh pertemuan di tangan-Nya
jua..doa saya anda akan bertemu
jodoh lelaki baik dan beriman
satu hari nanti..
:)

b a m b a m ' s said...

wahhhhh.. romantik tuh!! huhuh

Siti Noraisyah said...

Habsah: Terima kasih.. aminn.. ^^

Zulkbo: Terima kasih krn mendoakan saya.. ^^

Bambam: Kenelah romantik, sbb tunang dia ni dhnak muncung dh sbb xdpt2 wish b'day, heheee....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...