Tuesday, November 23, 2010

Ke Tanjung Balau (2).. ^^

Ingat lagi tak entry "ke Tanjung Balau" semalam? Siti tak sempat nak upload gambar pantai, so harini Siti masukkan gambar2 yg Siti sempat ambil kt sane.

 Ape yg femes kt Tanjung Balau ni? Pd Siti, Siti suka pantai ni sbb ombak mmg kuat, pantainya landai, cume ade sebahagian tempat yg mmg banyak batu. Dan kawasan yg berbatu tu menjadi tempat utk pemancing memancing ikan.
 Compare dgn 10 tahun masa Siti pergi dgn rombongan kelas, tempat ni dah semakin cantik dan tersusun. Semua lengkap. Ade resort, ade tandas awam yg mencukupi ( kene bayarla ye..^^), kedai makan dan tapak khemah. So bagi yg nak camping kt sane, mmg sesuai..
 Masa ni baru sampai, ambil gambar dr tempat parking kereta je. Banyak pokok rendang, so taklah panas sgt..^^
 Waktu air surut, boleh jalan2 kt batu2 sini. Kalau air dah pasang, batu ni tak nampak dah..^^
Cume, ada papan tanda amaran kat sini bertulis : Tidak sesuai utk aktiviti berenang/ mandi-manda. Maksudnya, kalau nak berenang juga, risiko perlu ditanggung sendiri. Mungkin sbb ombaknya yg kuat. Ape pun, ade menara kawalan dan marshal yg sentiasa memantau para pengunjung kt sini.
Tetap nak tunjuk muke kt sini..^^

4 comments:

Aisyah AR said...

TANJUNG BALAU MMG BEST!!!! tapi ada time tu, ombak dia besar!!! masa sya pergi tue, dah 14 org lemas....pastu ada family ni, abang dia lemas, ayah dia nk tolong, last2 dua2 lemas. anak perempuan dia nangis jer..sedih tgk...pastu abuya tak bg kita main air..g sana, picnik jer lah ari tue, sambil kejar2 ketam...huhuu...bendera merah naik keliling...huhu..

Siti Noraisyah said...

Uishhh..!! Mujurlah setakat yg siti pegi tak lg blaku ada perkara buruk kt ane.. yg penting kite ikut je amaran bendera tu, klu merah jgn berani2la nak mandi.. masa Siti pegi, bendera kuning.. so tahap berjaga-jaga gak tu.. ^^

✿....rossa alina....✿ said...

tempat ni kat mane??huhuhu

Siti Noraisyah said...

rossa: Tempat ni kt kota tinggi, dekat2 dgn Desaru.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...