Tuesday, November 9, 2010

Love them so much..!

Finally.. selepas hampir setahun tak jumpa, abg and his family balik juga... happy sangat, lebih2 lagi mak la, sbb dah terlalu rindu agaknya.. yela, sejak abg pindah kerana kerja di Kota Kinabalu, Sabah, memang susah sangat nak jumpa.. raya baru-baru ni pun abg tak balik beraya sbb dapat cuti 3 hari je..

Aku pun hampir menitis gak air mata ni bila mula nampak abang sampai.. huhuu.. yang lain2 semua dah ke depan, menyambut abg, tapi aku stay kat dapur sorang2, sbb aku xnak orang nampak air mata aku mengalir.. lepas semua dah ok, dah xde suasana sayu kt depan, barula aku menunjukkan diri, hehe...

Rasa macam perjumpaan raya pulak.. sbb semua balik berkumpul kt umah.. abg sulung yang kt Segamat pun balik. Cuma adik yg keje kt KL je tak dapat balik sbb keje.. huhu.. kalau tak, memang dh jadi mcm "Family Day" dah..

Sangat seronok bila dapat berkumpul ramai2 mcm ni kan? mcm2 gelagat dan cerita yang ada. paling seronok bila tengok anak2 sedara semua bermain dengan sepupu2 dorg.. wahhh.. teringat plak zaman nakal2 dulu, pantang jumpe sepupu2..

Geng budak nakal.. ^^



Bila dah ramai, makanan pun banyakla.. dari pagi dh masak mcm2 menu.. utk sarapan, mee goreng 2kg.. licinnnn... utk lunch mak 'korbankan' ayam 3 ekor.. masak sup and 'ungkep' + bayam goreng.. petang plak bakar otak2 n pisang goreng.. air kopi, teh o.. semua ada.. time ramai2 mcm ni, makan ape pun habis je... hahaha!



seb baikla lori bapak ko.. haha!


Main atas lori je sbb nk elakkan dorg ni main kt jalan.. haha!
Dan disebabkan raya lepas abang tak balik, so kitorang pun berpakatla pakai baju raya, dan amik gambar family,ala-ala raya la pulak.. kebetulan, tengah Deeepavali, so mak kate, ni gambar raya sempena Deepavali.. hahaha! tak sesuaiii..... mujurla ade my Mr. Fiancee.. hihihii... die la yg jadi 'Photographer' tak rasmi..

Mr. Fiancee a.k.a Mr. Photographer

With Aini..
Suka betul Aini dgn 'tiger' belaan mak ni.. siap posing lg.. hihihii..

Jab je dhnk berpisah semula...

Kat airport Senai, nak terbang ke KL..

2 comments:

~♥ iella ♥~ said...

Besor nya tiger tue...takut haku...

http://fadthnwan.blogspot.com

Siti Noraisyah said...

Haha! Tiger tu tujuannya utk takutkan monyet2 yg suke dtg serang umah.. huhuu.. setakat ni, dorg mmg takut n x berani dtg umah dh.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...