Sunday, March 6, 2011

Kempunan nak makan ayam hutan harini..

Semangat Siti bangun awal sebab nak hantar ayam hutan ke tempat sembelihan.. tapi....
Terbantut hajat tu sebab kereta meragam pulakkk.....

Pagi ni bila nak tekan button kat lock kete, tak bolehhhh dah...
Terpaksalah bukak manual.. awalnye Siti ingat lock kerete tu yang dah habis bateri..
But then, nak start kete pun tak boleh gak.. terus senyap tak bernyawa.. takde bunyi 'ekkk', takde bunyi 'okkkk'....

Alahaiiii... ni lah perkara yang Siti paling lemahhhhh....
Bila buka bonet depan, huh! Tau tengok jela... usik wayar sane, pegang wayar sini.. pun takmo hidup gak...
Pilihan terakhir.. call en.Tunang.. sebab dia je yang tahu bab-bab 'kereta sakit' ni...
Dengan suara kelat-melat sebab masih tido.. (tau-tau jelahh hari minggu...), Siti pujuk dia supaya datang jugak ke rumah.. Lambat pun takpe, Siti sanggup tunggu...

Ater an hour, barulah beliau sampai.. tak taulah dia buat ape, ntah bersolek ke.. ape ke.. malas nak tanye.. orang dah datang pun kira ok sangat dah.. hahah!

Check sana, check sini.. akhirnya masalah dapat dikenalpasti. Punca masalah ialah Siti sendiri.
Kenapa??
Siti lupa nak off lampu sisi kecik kereta tu... huahuahuaaaaaaa~
Adehhhhhh!!
Takleh nak kata ape dah.. sebab memang salah sendiri.. huhuuuu.... Patutlaa bateri tu terus 'zero'...

 Maka, bergembiralah hati Si Ayam Hutan sebab tak jadi disembelih hari ini..
Takpelahhh.... esok lusa, akan tamat juga riwayat dia..
 sebab tak tau nak usik ape, Siti ambik gambo je la...
 Bateri dah takde sbb en.Tunang anta pegi kedai..
 Ayam ni la yg nak disembelih hari ni.. tapi tak jadi.. huhuu...
Tu la.. sape suruh masuk dalam reban ayam kampung.. kan dah kene tangkap.. ^^






2 comments:

sis^widda said...

SALAM,AISYaH..sis followEr,ingin tmbahkan kenalan..free2 jengah di belog akak..tq

b a m b a m ' s said...

alar..mkn ayam KFC jek lar kak ct..heheheh.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...