Friday, March 11, 2011

Cerita Cikgu Siti jadi tukang jahit..

Siti masih lagi dalam mood busy...
Yang lepas sibuk sebab lawatan KPM dan JPN, sekarang sibuk untuk progam "Mahrajan Thaqafi" pulak...
Sekolah Siti jadi tuan rumah untuk program ni ahad ni.. 
8 buah sekolah-sekolah swasta seluruh semenanjung akan bertanding untuk acara:
  • Nasyid
  • Tilawah al-Quran
  • Hafazan
  • Syarahan bahasa Arab
Ini Siti tengah sibuk ubah suai sikit baju melayu untuk peserta nasyid. Beli baju melayu segera je.. tu yang kene ubah suai sebab kebanyakan baju besar-besar...

Masing-masing khusyuk menjahit.. bak kata Cikgu Putri: "Dah macam nak raya pulak..."

Mujurlah cuma ada 8 pasang baju.. bila buat sama-sama takdelah rasa berat sangat...

Nota kaki:
Sekarang ni dah kurang masa nak update entry atau nak blogwalking.. huhuhuuu... kepada yang dah singgah tu, terima kasih sangat.. InsyaAllah.. lepas selesai semua urusan yang penting-penting ni Siti akan balas kunjungan anda pula ye.. ^^

2 comments:

zulkbo said...

salam..
ye lah..nampak macam nak
raya la pulak bila menjahit
baju melayu..ramai anak kan?
anak murid je la dulu :)

BUNGA said...

siti, dah macam kedai jahit pulak nampak gambr kat atas tu.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...