Thursday, March 31, 2011

Sungai Sedim Water Rafting


 Siti yang pakai helmet kaler hitam tu.. ^^
Percaya tak yg dalam ketiga-tiga gambar di atas ada SITI.. ^^
Percaya laaaa.... Siti tak tipu k.. memang Siti ada kat dalam gambar tu. Cuma tak nampak sangat + time tu masih kurus melidi lagi.. hikhikhik....

Siti join aktiviti Sungai Sedim water rafting ni pada tahun 2006 anjuran Persatuan Mahasiswa Ekonomi (ECOSA) UUM. Masa tu Siti sem 7. Best sangat! Rasanya itulah kenangan aktiviti luar paling best sepanjang Siti jadi siswi kat UUM.

Honestly.. itulah aktiviti luar 1st and last bagi Siti. Sebab, Siti memang sangat takut nak join aktiviti-aktiviti camping, masuk hutan dan yang sewaktu dengannya. Haha! Kenapa ye?? Rugi betul kan??

Bila Siti fikir dan kenang balik semua tu, memang Siti rasa sangta rugi. Tak habis-habis Siti menyalahkan diri sebab Siti selalu mengelak untuk sertai aktiviti macam tu. Entahla.. rasa mcm tak larat je nak panjat-panjat gunung, bukit, nak kene bermalam dalam hutan yang takde kemudahan... ditambah pulak dengan 'kegelian' terhadap pacat-pacat, ulat bulu, ulat beluncas atau ape2 je haiwan yang licin... hishhhh... tak sanggup!

Tapi, bila Siti join camping kat Sungai Sedim tu, rupanya Siti bukanlah 'penggeli' seperti yang Siti bayangkan. Dan, hutan tu taklah seteruk dan sesusah yang Siti bayangkan! Rupanya.. tanggapan Siti je yang salah...

Tak kenal maka tak cinta

Memang sesuailah pepatah melayu tu dengan Siti...

Bila dah bekerja ni, jangan haraplah nak merasai peluang mcm tu lagi... dapat berkumpul dengan kawan-kawan, para pensyarah, makan apa je yang ada, takde fikir masalah, semua orang happy dan huha-huha je.. Indahnye kenangan tu.....

Walau ada peluang kedua untuk melakukan aktiviti yang serupa selepas ini, tetap takkan sama dengan yang Siti lalui bersama kawan-kawan masa belajar dulu.....


6 comments:

Cik Ila said...

dh lama tak pegi sedim...penah jugak join water rafting ni masa camping kt ctu..air dia...masyaAllah....memerlukan sokongan moral utk lepas...huhu

BUNGA said...

best kan mengenangkan jaman dulu2.. :)

b a m b a m ' s said...

sumpah takkan join!!

takut..huhuhu.. main di tepian sungai je la ek kak non..huhuuuu~

Dekcik said...

wah aktiviti mencabar..bestnyer...

nelly said...

wow !!
mencabar !!

NoRMa aZurA iSMaiL said...

wah, bestnyer...mencabar giler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...