Tuesday, March 15, 2011

Yeay! Siti dah ade pasport... ^^

See... Siti dah ade pasport sendiri.. heheheee... suka! suka!
Sebenarnya, sejak tahun lepas Siti nak buat pasport, masa sekolah nak buat lawatan ke Indonesia. Tapi.. disebabkan beberapa perkara yang tak dapat dielakkan, Siti tak dapat turut serta ke Indonesia dan pasport Siti pun terus tak terbuat...

Tapi, dalam hati ni memang dah pasang angan-angan untuk miliki pasport. Tahun ni, barulah impian Siti terlaksana.. ececehhh.... ^^

Itu pun sebab Siti nak ke Singapura hari Khamis ni untuk jumpe kawan kat sana. Sambil tu dapatlah Siti cuti-cuti sambil tengok negara orang, dan nak cuba juga cari peluang kerja kat sana.. Manalah tahu ada yang sesuai kan.. 

Dari tempat Siti ke Singapura pun takdelah jauh sangat.. tak sampai 2 jam pun.. malulah jadi orang Johor kalau tak pernah pergi Singapura, heeee.... ^^

Hm.. disebabkan dah ada pasport ni, makin 'jauh' laaaaa langkah kaki Siti lepas ni.. bukan setakat Singapura je.. mane2 negara pun dah takde masalah lagi. Yang penting, DUIT mestilah kena ade... Sebab tulah nak berhijrah kerja ni..


8 comments:

me suya said...

hehehe tahniah dah punyai passport..hehehe Suya plak renew tp tak guna.. abes belaja ni insyaALLAH boleh guna balik

Siti Noraisyah said...

hehehe... org yg dah lama ada pasport maybe tak rasa ape2 sangat.. yg 1st time buat ni yg rasa teruja lebih.. heeee.. ^^

Muhammad Hafiz said...

Alang2 ade passport tu, Matta Fair extend sampai 18hb ni sempat lagi book tiket flight. Fly with MAS will ya?

b a m b a m ' s said...

wahhhhh~!! syok..den pon tak buek laie pasportnya..huhuh

FANA said...

Wahhh ! Congrats sebab da dapat passport :) Hehe . Kalau tak tertunda mesti lagi cepat dapat passport tuu ^^

saya YANA said...

Yana pon da de paspot.. insyaAllah tahun ni pon ke singapore gak.. sedara kawin.. haha... jom kita melangkah lebih jauh.. hahaha..

Siti Noraisyah said...

hafiz: alaaa.. xde budget nak naik mas.. nek kete je mampu.. huhuuu...

bambam: buat.. jgn tak buat... hehe

Fana: thanks dear.. ^^

Yana: Jom2, mesti best sbb ada sedara kat sana, xyah susah2 nak cari tempat bermalam.. ^^

BUNGA said...

jommmm... jln2 UK... tmpt tinggal adalah freeeee.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...