Sunday, January 16, 2011

BEN ASHAARI: CINTA MONYETKU...

Teringat kisah tingkatan 4 dulu. Ade sorang pelajar lelaki sebaya Siti yang berkali-kali cuba tackle Siti, tapi tak berjaya je. Macam2 cara dia mengurat Siti, kirim salamlah, mintak tolong kawan pujukkanlah, sampai last sekali dia bagi cincin. Tapi semua Siti tak layan (jual mahal konon... heeee... ). 

Tapi ntah macam mane, akhirnya 'cair' jugak dgn usaha dia yang berterusan tu. Akhirnya, kami declare sebagai couple, heheee.... Yang kelakarnya, bila kat sekolah, masing2 buat macam tak kenal, sebab takut kantoi dengan cikgu. So biasenya port dating kami ialah kat gerai burger tempat dia berniaga waktu petang. Jadinya, tiap kali balik kelas tembahan petang, Siti akan singgah kat situ sambil tolong2 kupas bawang dan racik2 sayur.

Tapi, hubungan kami tak panjang, 3 bulan lepas tu kami tak berhubungan lagi. Masing2 pula tak nak cuba cari jalan penyelesaian, so habis mcm tu jela.... Sejak tu, Siti tak pernah jumpa atau nampak dia lagi, walaupun kami satu sekolah. Lagipun, blog kelas kami tak sama, so memang tipis kemungkinan nak terserempak.
Namun, kalau dah jodoh, tak kemane kan? 10 tahun kemudian (2010), kami terjumpa balik masa kereta Siti rosak. Kebetulan, dia jadi sorang mekanik. Berderau rasanya sebab terjumpe cinta lama... Dan sekarang, dia dah pun menjadi tunang Siti. InsyaAllah, hujung tahun nanti kami akan bernikah pula.

Pesanan buat blogger yang sedang mengalami cinta monyet: 
Jangan sekali-kali abaikan pelajaran kerana CINTA. Cinta itu memang indah, tapi pelajaran itulah yang akan menentukan masa depan seseorang. Dan janganlah serahkan segala-galanya demi CINTA. Kerana belum tentu dialah CINTA SEJATI anda....

25 comments:

babykristal said...

sweeettttnyerr ;) ;) ;)

babykristal said...

sweeettttnyerr ;) ;) ;)

Siti Noraisyah said...

babykristal:
thanks... ^^

Qaseh dalia adelia said...

peeweeet ~

Myra Ayreen said...

comei kisah neh .. hehehe

...love cokelatcake... said...

alahai..beznye...sweet..

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

So sweet ! :)

shahjiehan said...

wah..romantis.~ moga2 berkekalan~

forever love said...

so sweeetttt

cik niza said...

wahhhh...so sweetttt...
semoge hubungan kowang berkekalan ke akhir hayat..

Emma said...

wow..best nye.. first lov yg kekal..

Syafiq Rosli said...

kecik2 dah pandai eh..hehe

Abhamz said...

salam, best kisah ni, semoga terus kekal....

Amirah Yusof said...

isk2..kalo dh jodoh tak ke mana..tahniah!

elnino moona said...

sweet jak kisah cinta.. :)

nur said...

sebab tu manis.. tuanbelog ni manis.. folo u

Jemput keALL IN ONE

Siti Noraisyah said...

Terima kasih utk komen2 anda..^^
Hihihii.. malu sebenarnye nak citer, yela.. sekolah lagi dah pandai bercinta kan..tp itulah pengalaman.. :)

ijatnuar87 said...

heheheh..romantikos nyer la cikgu nih,heheheh..nice story maaa,hehehe

bidadarihijau said...

wahhhh..bestnye....xselalu dpt cinta mcm ni..mmg bertuah!!!

b a m b a m ' s said...

ohh yeker...then yg kat U tuh saper???tetttt~! hahahahha

Siti Noraisyah said...

bambam: yg kat U tu dah tinggal sejarah, heheee...

zulkbo said...

salam..
apalah kena mengena dengan si Ben
pulak nih..dari awal sampai akhir..
he he..last nak kawin dah..melepas den..

etykus said...

woww. mcm cite novel. xpon cm dlm komik. so sweet :) selamat bakal pengantin baru. insyAllah.

Indah Mulya said...

smoga jodoh berpanjangan hendaknya!

BUNGA said...

oo.. gitu ceritanya... tak sangka pandai jugak si dia mengurat siti dulu yer.. hehe.. jgn mare..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...