Saturday, January 29, 2011

Limau raya

Kredit to Google
 Lagi berapa hari je nak Chinese New Year dah... melambak-lambak cina jual limau mandarin tu. Nampak sedap je.... hisshhh.... Cuba cakap, sape yang tak suka makan limau tu?? Kat Malaysia ni rasanya tak kira ape bangsa pun memang suka makan limau mandarin kan? Lagipun buahnya manis.. banyak jus.. huhuuuu... memang takde yang menolak la... 

Tapi... satu je yang Siti lemah sikit dengan limau ni... Kenape ek limau mandarin ni kalau makan banyak2 boleh menjadikan tekak sakit, pastu mulalah batuk-batuk... Adehhhhh... itulah yang tengah terjadi kat Siti sekarang. Rasanya Siti baru makan 2 biji.. tak over dose lagi kan.. tapi tekak ni dah mula dapat kesannya. Hm... entah ubat apelah yang dorang letak kt limau tu agknya...
Ape pun, limau mandarin ni memang feveret Siti! Memang suka sangat makan lebih-lebih lagi yang FREE!! Rasa sedapnye memang tak terperi!! Dah makan sebiji, mesti nak berbiji-biji lagi!! Ehh...! Dah macam pantun pulakk.. heeeee....


4 comments:

Shaofie said...

sedap yea makan limau? hehehe. cuba makan limau nipis pulak? limau kasturi ke? hahahahha

Siti Noraisyah said...

limau nipis sedap buat air, limau kasturi lak sedap makan dengan asam kecut.. heeeee...

princeduyong said...

sekarang kita dikeliling limau di mana2... ;)

mummy_ayu said...

baru dpt sebijik kat opis ari tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...