Wednesday, February 2, 2011

Bestnye jadi perantau...

Ishhhh.. Siti nak merantau ke?? Heeeee... taklah.. buat masa ni tak kot.. tapi tak tau la kalau ade rezeki kat negeri lain, best gak kan? Merasa jugaklah pengalaman hidup merantau masa belajar dulu... tak jauh mane pun.. setakat merantau ke Kedah je..

Tapi, Sejak aktif blogging ni, Siti memang sangat suka baca blog-blog yang ditulis oleh blogger perantau. Yela.. walaupun Siti kat Malaysia, bila baca kisah dan pengalaman mereka, rasa macam kita pun ade kat sana gak. Pastu, dapat tengok gambar pemandangan yang cantik, cara hidup kat negara orang dan pengalaman yang unik!

Pastu, Siti pun mulalah pasang angan-angan sendiri.. berangan nak ke sana, ke sini.. padahal... masih kat sini gak.. hmmm.. Tapi manalah tahu kan.. kalau Allah nak bagi rezeki, tiba-tiba kene tinggal kat luar negara, haaa... camne tu?? Tengokkk... berangan lagi Cik Siti ni... hahaha!

Ops! Bebel punya bebel, lupa pulak tujuan utama Siti taip entry ni. Hm.. Siti nak share beberapa blog perantau yang Siti suka singgah ni. Nak tau kenapa Siti suka blog2 ni? Haaaaa... kene terjah sendiri, baru tau kenapa... heeeee...




3 comments:

BUNGA said...

Namaku ada disitu.. hehe.. tq siti.
jom Siti datang UK.. cuci mata. Baru tau best ke tak jadi perantau :)

ijatnuar87 said...

heheheh...bagusnyer...nak merantau ker mana nih?jangan teriak plak deh,hehehe

Siti Noraisyah said...

Bunga: doakanlah Siti dapat ke UK, honeymoon kat sane ke.. heeee..

Ijat: kalau boleh nak merantau ke negara yg ade salji, hehhee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...