Sunday, February 20, 2011

Facebook - Medan terbaik utk promosi Blog

Google Images
 As salam...

Antara blogger dan Facebook memang tak boleh dipisahkan kan? Tanpa Facebook, bukan senang seorang blogger tu nak promosikan blog dia. Terutamanya bagi blogger tak femes macam Siti ni.. Heeeee.... Kalau yang dah femes tu, semua orang dah tahu blog dia. So, blog dorang memang akan ade je kat bloglist blogger yang lain.

Satu lagi, kat FB ni kita boleh buat macam-macam group khusus untuk blogger. Dan secara tak langsung, ruang untuk mempromosikan blog di kalangan blogger lebih luas. Yela, kadang-kadang kalau kita promote kat profile sendiri, tak semestinya kawan-kawan kita pun ade blog, ye tak? 

Sejak Siti join beberapa group seperti SAHABAT BLOGGER, BLOGGER TEMAN SEJATIAPA SAJA UNTUK MU dan KELAB BLOGGER, traffic Siti dan follower Siti pun makin meningkat. Lagipun, dengan join group2 ni, kita boleh kenal lebih ramai blogger dan berkongsi-kongsi idea, link dan masalah tentang dunia blog. Nak Blogwalking pun dah makin senang, kan?

3 comments:

habsahharun said...

rajinnye ct update blog..:)

b a m b a m ' s said...

hehehe..ha'ah lar..tp sy maluuuuu~! :P

Mar said...

fb mmg terbaik utk promosikan blog kan,.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...