Thursday, February 24, 2011

Entry untuk Cik Bambam.. ^^

Hari ni... mood nak update entry agak 'kureng' sikit.. maybe sebab penat.. pastu adelah pulak hal-hal yang buat hati ada sikit terkilan.. so semua tu mempengaruhi mood nak menaip. Sejak balik mengajar tadi, Siti juz on lappy ni, pastu keluar-masuk blog orang lain.. tapi idea sendiri langsung takde!

Pastu masa maghrib tadi, hujan turun lebat! Dengan petir, kilat.. pastu ngam-ngan habis solat dan wirid sikit, tiba-tiba.... blackout pulakkk!! Adehhhhh.... meter karen kat umah ni memang terlebih sensitif... bunyi guruh sikit je pun meter dah 'tendang'. Huh! Terpaksalah meraba-raba cari lampu picit....
Sekarang ni, still takde idea lagi.. sebab tu la menaip ntah ape-ape je ni... tapi terbaca pulak entry sorang kawan Siti iaitu Cik Bambam (CB). Cian dia... hati dia tengah tak senang tu..  (baca entry INI) tiba-tiba je kene hentam dengan blogger gak... takpelah dik... anggaplah blogger senior tu sedang memberi nasihat... jangan sedih-sedih ek.... walau takde blogger yang nak baca entry kamu pun, Kak Siti akan tetap jadi reader yang setia...

Ini bukan entry nak membodek CB tau... anggaplah ini sebagai satu dorongan supaya CB tak terus down... Kak Siti faham.. kalau akaklah yang berada dalam situasi CB, mesti akak pun akan rasa sangat sedih dan mungkin rasa nak give up je dari blogging ni! Tapi... Kak Siti still nak baca entry2 CB.. suka dengan ayat-ayat dan bahasa santai CB.. rasa macam CB tgh berbual-bual dengan readers sekalian... 

Nama pun manusia.. tak ada yang sempurna.. memang fitrah kita membuat kesilapan.. dan daripada kesilapan itulah kita belajar. Dan kita sebagai manusia pun, siapalah kita untuk menjatuhkan hukuman... Yang bersalah dah pun mohon maaf (walau SIti tak sure ape kesalahan dia sebenarnya... hanya kerana tajuk entry??), jadi kita maafkan jela... tak luak ape pun... Dunia blogging ni bukan besar sangat.. pusing-pusing, kita akan jumpe gak blogger tu... kalau hari ini dia buat salah, kita tegur dengan cara baik.. mungkin esok atau lusa, kita pulak yang terbuat salah, sape tahu?

2 comments:

b a m b a m ' s said...

dah lupakan dah pon..ehheheh..missunderstood kot kak.. ker kita yang kuat perasan??wahahhahahah..

tapi...

terima kaseh sesangat buat entry untk kita..nie nak kena buat entry penghargaan nie!heheheh.. :P

Siti Noraisyah said...

Oooo.. dah lupe ea? bagusla.. kalau nak buat entry penghargaan tu, pastikan lebih 500 patah perkataan tau, hahahah! (demand pulakkkk....)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...