Tuesday, February 15, 2011

Nak cari keje lain... Tapi keje ape...??

Huhuuuu~ Sayang dengan keje Siti sekarang ni.. yela.. menjadi seorang pendidik.. walaupun setakat keje dalam sektor swasta, tetap besar sumbangannya kan? Tapi.. kalau asik kene keje cara macam ni.. tak berkenanla..... Suka sangat bagi tugas last minute.. Pastu, nak pecah kepala pekerja bawahan ni pikir.... Aduhhhhh....

Kadang-kadang, memang rasa jemu dan give up. Bukan jemu atau give up dengan murid... atau dengan kerja Siti.. tapi.... hmm.... faham-faham jela ye.. Dah beberapa kali juga Siti cuba cari keje lain.. Tapi, bila teringatkan murid-murid, rasa tak sampai hati pula.... Sebab tu la, sedar tak sedar, dah 4 tahun Siti kat sini...
Kalau bukan kerana rakan-rakan guru-guru yang sangat baik, dan murid-murid yang sangat Siti kasihi, mungkin dah lama Siti 'angkat kaki'. Kerana dorang la Siti masih bertahan.. walau makin hari hati Siti makin rapuh... makan hati berulam jantung je.. huhuhuuuu...

InsyaAllah, Siti akan cuba habiskan tahun ni.. Siti tak nak susahkan murid-murid tahun 6 yang Siti ajar. Siti nak lepaskan UPSR 2011 dulu, pastu barulah Siti boleh pergi dengan senang hati... 

Note: Sekarang ni memang tengah survey keje2 yang lain plak..

4 comments:

rossoneri said...

wahhhhhh 4 tahun dah jadi cikgu

zulkbo said...

SALAM..
Ermm bukan nak kawin ke nanti
jadi suri sepenuh masa la jawabnya
baik apa..?

BUNGA said...

sabar yer ct..
saya pun dulu masa kerja tension jugak. tp bukan tensen pasal kerja. tp tensen dgn mulut org. suka sgt buat fitnah..terasa nak berhenti kerja .. tp sayang dgn kerja .sbb suka kerja tu. ditambah pulak dgn x ada masa nk cari kerja lain. tp last2 berhenti jugak kerja sbb kawin.. :)

Siti Noraisyah said...

bunga: tula kan.. siti pun sayang dgn keje ni.. tp tak suka dgn cara pentadbir yang ada skrg ni.. suke buat keputusan sendiri tanpa fikirkan org lain.. dahla taknak hadir dlm mesyuarat, pastu org lain dah fikir mcm ape.. senang2 je dia nak tolak usul org lain.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...