Monday, February 7, 2011

Pemilik kereta yang ada pasang skrin TV dan DVD Player... beware!!

Kredit to Google Images
 Sekarang, kalau kita tengok, memang dah menjadi trend pemilik kereta-kereta kat Malaysia mesti ada pasang skrin TV atau DVD Player kat kereta kan? Siti pun tak terkecuali. Tapi bukan SIti yang pasang ye, tu semua abang Siti yang pasang sebab asalnya memang kereta dia pun, Siti ni kira amik kereta second-hand jela.. heee... Contoh skrin macam dalam gambar tu.

Kredit to Google Images
Mungkin lepas ni, kita semua terpaksalah bukak balik benda2 ni semua sebab JPJ dah keluarkan pernyataan yang mereka akan SAMAN pemilik kereta yang ada pasang skrin TV ni kat kete. Alasannya, kerana ia menjadi punca kemalangan jalan raya.

Kalau itulah alasannya, mungkin satu hari nanti kereta-kereta semua dah tak boleh pasang radio pulak, sebab pemandu syok sangat dengar celoteh DJ pastu menyanyi dengan sepenuh perasaan sambil memandu hingga mengganggu tumpuan.

Nak baca berita penuh tentang isu ni, klik sebelah ni. ------>>>> Thestar.com

3 comments:

Ummi AmnaAmzar said...

logik jugak alasan tu..radio kita boleh dgr je, xperlu nak tengok.. :-)

b a m b a m ' s said...

ha'ahhh..danger buh benda nie...anak2 buah kiter pon selalu berebut dlm kete nak pasang cd mana..menggangu fokus nak bawa kete jek..heheh

khuzai said...

pasang lepas seat driver r.. g pn ade yang pasang sbb nak suk anak2 dok diam.. tgk cte upin & ipin..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...