Thursday, December 16, 2010

Blockquote berwarna..^^

Malu berkayuh perahu hanyut, segan bertanya sesat jalan
Ok semua, harini Siti nak ajar tentang peribahasa kat atas ni ye... tau tak ape maksudnya? Alaaa.... takkanlah tak tau... kan biasa dengar tu... heheee... Takdelah, Siti bukan nak ajar tentang peribahasa hari ni, tapi Siti nak share tentang apa yang Siti belajar hari ini. 







Firstly, Siti nak bagi penghargaan kat Cik Tom sebab buat tutorial yang sangat best! Sebenarnya dah lama Siti nak belajar buat blockquote yang cantik2 dan berwarna mcm kat atas tuu... Walaupun dah ikut tutorial dari dua tiga blogger, tetap tak jadi.. ntah ape silapnye.... But at last, Siti terjumpa pulak blog Cik Tom dan tutorial yang dia buat ni.. ^^


Mula2 buat tak jadi juga.. aishhhhh... hampir2 nak giveup dah... Tapi then Siti ringankan jari ni utk bagitau masalah siti ni kat shoutbox Cik Tom. Pastu, Siti terus tido! Mata dah penat mengadap laptop seharian tadi... 


Bila Siti online semula lepas maghrib tadi, tak sangka pulak Cik Tom balas pertanyaan Siti dan Cik Tom kata Siti tersalah copy coding html Siti... Pastu Cik Tom bagi coding yang betul... Wahhhh.... akhirnya menjadi jugakkkk...!!! Senyum meleret sampai ke telinga.... heheee....


Sebenarnya, tutorial yang Siti tengok kt blogger2 lain sebelum tu memang dah betul dah, cuma Siti yang salah rupenya... tulah, taknak bertanya dari awal, kalau tak, mesti dah jadi sejak awal2 lagi.. Haiii.. memang dah jodoh dengan Cik Tom agaknye... heeeee.....


Blogger lain, kalau belum kenal dengan Cik Tom ni, bolehla singgah blog beliau, hehee... Jom! Siti nak tengok tutorial yang lain2 pulak... ^^




4 comments:

pEmILiK diAri CoMeL said...

salam perkenalan..nice blog u have,dh jdi follower u sebab ur blog cun,apapun,kalau free,leh singgah2 jap teratak i..
http://unahuchna.blogspot.com/

♥ sempoi295 ♥ said...

macam mana nak buat tu? memang kaler pink je ke? kalau blog sempoi kaler koko? mcm ni..

http://sempoi295.blogspot.com/

harap dapat membantu..

thanks (^_^)

Siti Noraisyah said...

Kod kaler tu boleh tukar, so kite boleh pilih kate ape yg kite nak.. ^^

♥ sempoi295 ♥ said...

ooo macam tu ek? mekasih.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...