Wednesday, December 15, 2010

Pengaruh Korea

Akhir-akhir ni... banyak betul peminat korea.. drama korea, artis korea, rambut style korea, baju pun design korea. Agaknye ape yg best tentang Korea ni??

Sebelum wujud drama2 Korea ni, Siti cuma selalu dengar tentang negara Korea ni kat berita dan akhbar je. Yela, Korea masih lagi dibelenggu dengan isu2 politik sbb Korea ni dibahagikan kepada dua bahagian, iaitu Korea Utara (dibawah pemerintahan rejim komunis) dan Korea Selatan (negara demokrasi yang kapitalis dan bebas). 

Tapi, Siti memang sangat kagum dengan negara Korea ni. Dahla negaranya cantik, ada 4 musim, maju dan yang paling Siti kagum, dengan kulit orang2 korea ni, cantik dan gebu sangat2... Rasa nak cubit2 je pipi dorang tu... ^^

Fesyen pakaiannya pun, sgt comel. Siti sendiri dah ada beberapa koleksi baju2 design Korea. Kalau kita tengok pun, banyak blogshop skrg ni yang jual dress dan shirt design korea. Walau tak beli pun, Siti suka usha2 blogshop yg jual baju Korea ni, bukan ape... geram tengok model2 tu... dahlah kurus, comel plak tu... heheheh... ^^
Kat sini, Siti nak suggest satu blogshop yg jual pakaian2 design Korea yang berkualiti dan murah. Kebanyakan harga pakaian tak sampai RM40 sehelai... pilihan pun banyak...! Jom usha blog ni:

Note: Dua baju ni Siti beli kat blogshop yang Siti sebutkan tadi. Heheee... cantik dan memang selesa, paling penting harga berpatutan.. ^^

4 comments:

rossoneri said...

ohhh kita suka orang suggest2 web jual baju nih..hehehehe...
dulu mmg xminat langsung korea,siap menyampah lagi sebab penangan world cup dulu yg korea main tipu dgn itali tuh...hehehe..pastu skrg layan skit2 boleh lah..kita lebih layan jepun..

Siti Noraisyah said...

Kalau drama, siti lebih suka drama jepun, pernah tgk drama Meichan Butler?? Best sgt... ^^

aNaYaNa said...

betol2..shuker dress yang kiut miut..hehe..

rossoneri said...

ohhhhh mei-chan kita sukaaaaaaaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...