Sunday, December 5, 2010

Hari minggu yang sibuk..

Wahhhh... harini Siti mmg sibuk sangat...
Hari minggu, banyak betul kenduri dan jemputan...
Lepas ni, Siti nak terus siap2 pegi jemputan kawin kat Kulai, sepupu Siti yang kawin, dapat jodoh orang Kedah.
Alhamdulillah... sampai jugak jodoh Kak Yati ni, yela... umo die pun dah 30an..
Orangnya cantik, pemalu, sopan santun.. Tapi Allah dah tentukan yang jodohnya sampai pada usia sekarang..
Ape pun, mudah-mudahan jodoh ni adalah jodoh yang terbaik untuk dia...
Yang bestnye, Siti tak payah memandu harini..^^
Tunggu je abang yang sulung datang ambil dari Segamat.
Siti memang suka jadi penumpang, sbb boleh tengok pemandangan kt luar..hehe...
Balik dari jemputan kawen, Siti terus ke Hospital Sultan Ismail, JB pula..
Anak sedara Siti, Syahmi yang aktif tu kene tahan kat wad pula..
Demam dah lebih dari seminggu tak baik2, akhirnya masuk wad sbb dah ade jangkitan dalam paru-paru...
Kesian dia... 
Pastu ade beberapa lagi jemputan kawen yang Siti kene pegi.. kene bahagikan masa betul2 ni... adehhhh...
Takpelah, memenuhi jemputan orang tu wajib.

Nabi Sallallahu’alaihi Wa Sallam bersabda:

“Bebaskanlah tawanan,penuhilah undangan, dan jenguklah orang yang sakit” [Hadis Riwayat Imam al-Bukhari dari Abu Musa al-Asy’ari]

Jadi, insyaAllah Siti akan penuhi setiap undangan yang Siti terima hari ini.

2 comments:

zulkbo said...

salam..
alhamdulilllah..
masih berkesempatan
melakukan semua aktiviti
tu..saya kena duty hari
ni..

Siti Noraisyah said...

zulkbo keje ape ye? selamat bertugas..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...