Tuesday, December 14, 2010

Gambar produk jualan Siti dicuri???

Tak sangka pula perkara ni terjadi kat Siti.. Baru je beberapa minggu lepas Siti baca tentang penggunaan gambar tanpa kebenaran tuan blog kat blog Dapur Tanpa Sempadan.

Yang ini gambar dari blogshop Siti, Ct's Collections.
Siti bulat2kan tu sbb nak tunjukkan persamaan dgn gambar kat bawah ni...


Yang ni gambar dari blog Hamba Allah tu... Dia pun jual sabun susu beras.. Tu Siti tak kisah, sbb Siti anggap ia satu persaingan yang sihat... lagipun, rezeki kan Allah yang bagi.. Cuma, Siti terkejut sbb die gunakan gambar produk drpd blog Siti tanpa kebenaran.. maybe die ambil drpd FB atau blog Ct's Collections tu.. Silap Siti, sbb lupa nak letak watermarks... Ishhhh....
Memanglah, setakat gambar je.. apelah sgt... Tak luak sesen pun... Tapi... dia mungkin tak faham yang Siti cuba dan berusaha utk dapatkan gambar yg terbaik... Siti bukannya pandai pun ambil gambar, kamera pun biase2 je... Tapi orang lain senang2 je copy paste kan?? Huhuuu.... 

Barulah faham perasaan mereka yang gambarnya telah dicuri...



10 comments:

Lis Amir said...

sabar2. nant jgn lupa letak watermark k :)

Siti Noraisyah said...

hmm.. tu la.. jadikan pengajaran je..

rossoneri said...

kamu xcakap dgn dia ke,tanya dia kenapa amek gambar tanpa kebenaran

Siti Noraisyah said...

ntahla.. serba salah nak tanye/tegur.. mungkin pada dia benda ni tak salah..

Aida Fanna said...

firstly sorry siti k..sy xde niat nk curik ke ape ke ok..kalo siti x suka sy del gmbr tu..sory sgt :(

zacky ~786~ said...

btol3.~
usaha tgga kejayaan..!!

Siti Noraisyah said...

Aida: It ok, xpela.. Siti maafkan.. kira selesai k.. ^^

Aida Fanna said...

orait..thanks again..aida amek menda ni jd pglmn k..sbb baru lg bt blog ni..so x byk tau cranya..hope we cn be gud friends after dis..ouh yer,psl sbun tu..aida amek leh dpt murh lg tau dr tmpt supply sbun tu..anything roger k :)

Aida Fanna said...

yaka.ouh..aritu ja aida beli kt ct point..yg sabun aritu produk dr thailand punya..tp yg ni x..aida amek dr kg mak sedara dekat dengan air hitam..

bayi beriman said...

watermark mmg penting skang ni , bukan gambar produk je , gambar kite sendiri pun kena jage skangg . .
make sure , jgn lupe okiess ;)

lai2 ,singgah blog saye jap . .

http://bayiberiman.blogspot.com/2010/12/blogger-paling-hangatt-sgt-bertuah.html

;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...