Tuesday, December 7, 2010

Dec 2011: My Wedding Ceremony??

Nak tersedak rasanye bile sebut pasal kawen ni....
Adatlah utk orang yg dah ade status "bertunang" ni.. mesti orang akan tanye "Bile majlisnye??"
Aishhhhh.... dah tak larat Siti nak jawab.
Sbb ape? Sbb Siti pun tak sure bila... huhuuu....
Sekarang nak kawen bukan senang, mcm2 nak kene buat, urus dan lengkapkan...
nak buat macam mane... hati orang tua kenelah juga dijaga.. kalau tak ikut, kata tak beradat dan derhaka pula...
Semalam, encik tunang pun dah mula sebut2 pasal planning utk majlis ni.. yela.. dah masuk tahun baru.. mmg dah patut pun fikir...
Lagipun tak elok bertunang lama-lama... elok2 darah manis, jadi tawar plak nanti...
Tapi apelah agaknye yang Siti kene buat dulu ye?
Dah nak kene mula ada checklist ni.. senaraikan ape yang perlu dibuat dulu...
Huhuuuu.....
Tolong.. tolongggg.....
Blogger2 yang dah ade pengalaman tu, leh la share dgn Siti ye... ^^
Ada gaya muka risau tak??


8 comments:

Shaofie said...

senang je skrg. buat checklist apa yang perlu dan tak perlu dulu. print out timeline start bulan ni sampai bulan yang akan berkahwin tu. and everyday kena take note, apa yang anda lakukan spt : hari ini keluar survey bunga telur. pastu pemakanan kena jaga.

itu tips pertama sekali. pastu survey la kat internet, photographer, pelamin, jurusolek, videographer, katerer dll.

hehe. gudluck!

ijatnuar87 said...

ahaks...tip paling mudah,semuanya dihujung jari...search jek dlm tenet...sumer ader,kn pndai & rajin mencari,hehehe...
ni tips dari org yg lmbt lagi kawin,hehehe...

nYomeL said...

hehe.. btul ckp shaofie tu.
wat checklist dulu keh..

btw, happy planning!! ;)

Siti Noraisyah said...

shaofie, Ijat , nyomel:
Thanks..^^ Hehee.. mmg nak kene buat checklist ni..

eCcentric eL said...

Jangan lupa masukkan dlm checklist mende2 ni, letak paling atas skali n kna mula dpd skang. hal2 psediaan kenduri tu remeh aje n bleh start 6 months before, tapi yg ni kna mula dulu:
1. Tambah ilmu tntg tggjwb seorg isteri
2. Didik ksabaran dlm diri - start Day1 bnikah akn ada mslh kalau xsabar.
3. Didik sifat bjimat cermat - bnyk lg nk kna bli oii pas kawin. Suami seorg xtermampu nnt. Jimat dlm prancangan kenduri.
4. Blajar tntg babies!! Mgkn xde plan nk anak awal, tapi kalau TERRR??? Xkan nk gugurkn koottt ;p
5. Kursus nikah, cerai & ruju'.
6. Kenali kadi di tmpt anda.


Tips dpd; org yg dh kawen ;p

Siti Noraisyah said...

Thanks..^^
Kursus kawen pun belum p lg ni..^^

Natasha Farina Arifin said...

hi dik. my name is tasha. okeh bercerita pasal preparation wedding mmg banyak gila kna ready. everyting kna siap sedia dari awal.especially segala mak nenek time bernikah nanti. jgn dpn tok kadi ic xbawak semua xbawak..hah! kan dah kantoi xdapek nak kawin dik oii..itu hanya sekecil pengalaman yg nak dikongsi bersama.hehehehe.
by the way dik care to follow my belog at http://sharemyloves.blogspot.com/
thx dik

:: ChEQaLA :: said...

i skrg tgh bz bt preparation for my wedding on march 2011.. mule2 tu pening mcm u jugak, dunno how to start..hihi.. tp bile da start, xcukup tanah nk berkejar itu ini.. nway, when is ur wedding? better u start from now on... if not, menangis ketensionan u nnt... do check my blog, ade jugak entry pasal preparation ni..hihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...