Tuesday, December 14, 2010

Siti sombong ke??

Semalam, waktu tgk blogwalking sambil on FB, adelah sorang lelaki ni tegur Siti kat chat. Siti buat xtau je, sbb Siti tak kenal pun... mcm mane boleh ade dalam friendlist Siti pun, Siti xtau.. Mungkin Siti yang ter'approve' tanpa sengaja... Ingatkan ok jela bila tak layan tu, sbb biasenye kalau Siti chat sesape, tp die senyap, maksudnye tgh ade hal atau malas nak layan la kan. Tapi tiba2 Siti dapat satu msg:
"Sombong tul 'nate' melayu!"

Wahhhh... cantiknye bahasa dia! Siti pun terus ambil tindakan drastik dengan me'remove' die dari friendlist then terus block die! Tak guna simpan kawan yang mcm ni... (walaupun Siti xtau die ni kawan atau lawan). Pelikla... ade jugak orang mcm ni... bila kita tak layan, nak marah2 orang plak... ishhhhh.....

Actually Siti tak kesah pun die nak marah ape... tp bile die kate 'nate' melayu tu... lagilah Siti bertambah pelik. Die ni marah kat Siti atau marah kat orang Melayu?? Sebab, kalau tengok kat nama dan info pasal die, die tu pun orang melayu gak.... Ntahla... kadang2 manusia kalau marah, terus tak pikir ape perkataan yang keluar dari mulut die. Untuk kes Siti ni, jari diela kan... taip je..... tak sedar yang perkataan hinaan yang die keluarkan tu terpantul kat diri die balik. Ingatlah, satu jari yang kite tunjuk kat orang, 4 jari lagi menunjuk balik ke arah kita.... Maksudnya, sebelum kita nak hina orang, tengok dulu diri sendiri. Adakah kita ni dah cukup sempurna??

Daripada dok layan orang mcm tu, baik layan blog ni. Orang kat blog xde pun yang guna bahasa2 kasar mcm tu kan? heeeee.... ^^


5 comments:

rossoneri said...

dia psiko tuh

Hanis MY said...

ee masalah mental la org tu huhu..

zacky ~786~ said...

kesian org tu.~ byk mslh kot.. haha

Sha Shakina said...

bese la tu. xley nk terima hakikat yg Siti xnk lyn dye.

Siti Noraisyah said...

betul(3x), hehehee...
buang masa je layan org mcm tu.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...